Zes maanden onderweg


Dit is wat ik kan aan het begin 2016, als ik pas zes maanden aan het revalideren ben. Zwemmen op mijn favoriete rugslag. Ik had dit al tien jaar niet meer kunnen doen. De techniek is nog wat roestig, maar het begin is er.

Zwemmen was mijn favoriete sport toen ik klein was. Ik ben er ooit Jeugdkampioen mee geworden. In het water voel ik mij op mijn best. Maar toen het slecht met me ging werd dat steeds moeilijker om te doen. Banen trekken lukte al heel lang niet meer.

Dus toen ik met het echte revalideren mocht beginnen, drie maanden na de transplantatie, stond zwemmen boven aan mijn lijstje.

En na het revalideren?

Zwemmen in Malaga?En als de eerste revalidatie klaar is, ongeveer naar een jaar, wat dan. Wie weet, op weg naar… wie weet? Naar Malaga 2017 voor de World Transplant Games ? Ik ga er in maart een beslissing over nemen.