Zwemmen in Malaga 2017


Ik ga weer wedstrijden zwemmen. Het is een van de punten van mijn bucketlist. Dit weekend heb ik besloten dat ik volgend jaar juli ga proberen deel te nemen aan de World Transplant Games. Daarvoor heb ik mij deze zondag gemeld in Tiel bij de zwemploeg van de Stichting Sport en Transplantatie. Daar heb ik een eerste training meegedaan, dat me op behoorlijke pijn in mijn armspieren oplevert. Maar het is wel spierpijn die voldoening geeft.

Revalidatie

Zwemmen op de rugslag in Malaga

Ik ben nog bezig met het eerste jaar revalidatie. Daar ga ik rustig mee door tot dat afgerond is. Daarna kan ik het trainingstempo stapsgewijs gaan verhogen. Voor ik zover ben om mee te doen zal ik nog vele uren in het zwembad moeten doorbrengen.

Maar het is leuk om een doel te hebben en weer steeds sterker te worden. Op dit moment zwem ik nog één keer per week. Maar als ik het eerste jaar goed ben doorgekomen, ga ik langzaam de intensiteit verhogen.

Welke afstanden zwemmen?

Bij de WTG wordt gezwommen in leeftijdsgroepen en die van mij zal 50 tot 59 jaar zijn. Uiteraard ga ik zwemmen op mijn favoriete rugslag, maar misschien komen daar nog een paar bij. Voorlopig denk ik aan de volgende zwemslagen:

Zwemmen in Malaga?50 Meter en 100 Meter Rugslag

50 Meter Vrije slag

100 Meter Schoolslag

Het zal nog wel wat sneller moeten, nu zwem ik de 50 meter rugslag in 44 seconden. Het wereldrecord is iets meer dan 35 seconden. Er moet dus nog wat af, maar dat hoeft niet morgen. Ik heb de tijd, kijk maar:

[final_countdown id=”kOlP3GJ” width=”250px” height=”125px”]