Proefdruk is binnen


Afgelopen vrijdag was hij er, de proefdruk van mij boek. Nu de laatste puntjes op de i zetten. Kijken naar de cover of de kleuren goed zijn. Of het lettertype makkelijk leest en of de tekst op de goede plek staat. Vele kleine zaken die nodig om het boek gereed te maken voor de eerste druk. Komende week ga ik de opdracht geven en dan is het nog een kleine maand wachten.

Is de proefdruk goed genoeg?

Proefdruk van mijn boek

Nog één keer controleren

In grote lijnen ben ik tevreden, wel maar er zitten nog wat vreemde afbrekingen in. Die moeten nog even gecorrigeerd worden. Ik vond vooral het lettertype minder goed. Heb dus gekozen voor een rustiger “font”. En de rode letters op de cover komen ook onrustig over. Nog even puzzelen dus. Leuk maar intensief werk, dat schrijven van een boek. Maar het komt steeds dichterbij.

Nu verder aan het werk om de verkoop mogelijk te maken. In ieder geval via deze website en bij lezingen of presentaties. Moet nog wel beslissen of ik ook via de reguliere boekhandel en de boeken-websites het boek ga aanbieden. En ik moet natuurlijk nadenken over marketing. Want als niemand weet dat mijn boek er is dan kan ik hem ook niet verkopen en dan haal ik natuurlijk ook mijn doel bij de actie voor de Hartstichting niet.

En natuurlijk hoop ik dat ik een zinvol boek heb geschreven. Ik denk het wel maar daar gaat de lezer natuurlijk over. Spannend !