Nieuwe dingen op mijn lijst


Weer drie nieuwe dingen zichtbaar op mijn bucketlist. Op weg naar de publicatie van mijn boek, dat nu bij de drukker ligt voor de eerste druk. En zoals ik had beloofd onthul ik elke tien dagen een drietal punten van mijn lijst op weg naar 18 mei.

Nieuwe dingen proberen

Nieuwe dingen zien bij verre kustenEen cruise maken naar Indonesië en Australië is er vast eentje die op veel meer bucketlisten voorkomt. Maar ik ben er als zeeman nog niet geweest en ik zou daar graag nog eens varen. En waarom dan niet op zo’n prachtig cruiseschip. Het is in ieder geval iets om voor te sparen.

Wat ik ook graag zou doen is een TEDx speech geven. Ik kan best goed praten voor een publiek. Maar voor zo’n grote groep en vooral een nog groter publiek online? Dat is een van die nieuwe dingen die ik ook wil proberen. Ik moet er natuurlijk nog wel een aansprekend onderwerp bij vinden of uitkiezen. Werk aan de winkel dus. (update 26 mei 2016: Ik heb op weg hiernaar toe al weer zoveel meer geleerd over TEDx. Het is nog mooier en moeilijker dan ik dacht.)

Nieuwe dingen leren

Een donorhart is een mooi gebaar en zo kwam ik op het idee. Beetje vreemd maar ik wilde graag een taal erbij leren. Gebarentaal leren is dan een leuke uitdaging, dus waarom niet gewoon beginnen. Dat kan al door elke week online een paar woorden te leren.

Gebarentaal in gebarentaal