Kinderen geven hoop


Een jaar geleden maakte kinderen van groep 4 van de school waar Carla werkt dit doosje met papiertjes voor ons. Ik was er toen niet best aan toe en de zorgen namen snel toe. Ik lag al twee maanden in het ziekenhuis en ging eigenlijk alleen maar achteruit. Ik wist toen nog niet dat ik enkele maanden later een donorhart zou krijgen.

Wensen van kinderen

Kinderen geven hoop

Een klein doosje met grote kracht

In dat doosje en erbij zaten kleine papiertjes en knutsels waarin deze achtjarigen ons sterkte wensten. “Dat ik maar niet dood zou gaan” of “Dat ik een nieuw hart mocht krijgen” en dat “ik het vol zou houden”.  Zelfs een pakketje met glitters voor goed geluk, die overigens nog dagen erna in mijn ziekenhuisbed terug te vinden waren.

Het is allemaal gelukt en dat ga ik ze overmorgen vertellen. Niet dat er nu direct verband bestaat tussen goede wensen en of ze nu wel of niet uitkomen. Maar de wens van kinderen “om het vol te houden” geeft wel kracht als je dat aan het doen bent. Dat en nog veel meer mag ik gaan vertellen.

Een bijzonder lezing waarvan ik er nog velen hoop te kunnen doen. Want het is een verhaal dat hoop en moed geeft. Heel bijzonder om dat te kunnen en mogen vertellen. Leuk ook, want kinderen zijn ontwapend eerlijk en direct. En ze hebben tenslotte me ook geholpen om het allemaal vol te houden.