Geld kan helpen


Ok, ik ben Google niet en ik kan helaas niet zoveel geld doneren. Om deze vijftig miljoen dollar te halen moet ik elke volwassen Nederlander een boek kunnen verkopen, en zelfs met de Vlaams Belgen erbij wordt dat bijna onmogelijk. Daarom begin in maar met iets minder op mijn actie voor de Hartstichting. En mocht het meer worden dan zijn er misschien ook nog andere doelen. Maar alle beetjes helpen.

Data is vaak meer waard dan geld

Spelden vinden in honderden hooibergen tegelijk

Meer dan geld

Het mooiste is dat Google niet alleen geld geeft maar ook zijn kennis in het verwerken van big data. Dat zou wel eens meer waard kunnen zijn dan dat grote bedrag. Uit gegevens van vele patiënten zijn misschien patronen te vinden die kunnen helpen. En dan zijn misschien transplantaties in de toekomst niet of veel minder nodig.

Er zit helaas ook een donker kantje aan die big data, want ook verzekeraars, lees banken, kunnen er gebruik van maken. En de vraag is of ze dat nu doen voor de patiënten of voor hun eigen gewin. Ze hebben helaas een slechte reputatie, dus dat geeft weinig hoop. En toch je weet maar nooit. Er moeten toch bankiers voor wie het doel in hun leven meer is dan een fortuin binnenhalen. Ik blijf optimist en dus erop hopen.

Hoopvol mensIk ga ook maar hopen dat ik mijn actie succesvol kan afronden. Nog een paar weken en dan is mijn boek in de eerst druk beschikbaar. Het is nog een hele tour. Maar wel een erg leuke en mislukken is nog altijd veel minder erg dan niet proberen. Nog een paar weken….