Regels zelf maken


De volgende twee van mijn bucketlist hebben te maken met het maken van mijn eigen regels. Dat klinkt wat gek voor een militair en een zeeman. De regels van die twee vakken begreep ik en dus vond ik het niet moeilijk om me eraan te houden. Maar de Koninklijke Marine is ook onderdeel van een ministerie en daar waren mij een beetje te veel regels. Vooral erg veel onzinnige regeltjes, beter bekend als bureaucratisch geneuzel. Natuurlijk waren er ook in het bestuurlijke aanwijzingen die best zinnig waren. Maar er waren er zoveel die geen enkele toegevoegde waarde hadden. Of het moest zijn om de irrationele angsten van de Haagse kaasstolp te bevredigen. En dus wil ik wel eens wat anders.

Regels zelf maken voor een bordspelIk wil het een zelf proberen. Om te beginnen met een eigen bedrijf waarin ik zelf de regels kan bepalen. Gewoon om te ontdekken wat er kan en ook om te ontdekken wat ik nog niet kan. Misschien ontdek ik wel regels die wel zinnig blijken te zijn. Maar het idee om niet steeds eerst heel veel nota’s te moeten schrijven, zonder enige vooruitgang of resultaat, lijkt me geweldig. Hoe en wat weet ik niet en dat maakt het ook zo leuk. Ik ben gewoon met VM-A begonnen. Als out-of-the-box denker is er vast wat te doen.

Regels in het klein

De tweede wens lijkt er een beetje op. Ik hou van spellen, vooral bordspellen, en dus wil ik eentje maken. Met mijn regels, liefst zo min mogelijk, maar wel met een oneindig aantal spelmogelijkheden. Of het lukt weet ik niet, maar alleen het bedenken al geeft energie. Waar dat bordspel over moet gaan weet ik nog niet, dat wordt nog een uitdaging.

De derde is wat eenvoudiger maar zeker niet minder mooi. Nog eens kijkenDit verschijnsel gebeurd gewoon en daar naar kijken is zowel heel mooi als dat het nederig maakt. Ik heb het zelf al een paar keer gezien, maar ik zou dat Noorderlicht graag samen met Carla nog eens bekijken.