Ambitie blijft


Weer twee punten van de lijst, dit keer met ambitie. Daarna nog twee om te onthullen, die komen volgende week. Terwijl ik bijna de boeken kan gaan verspreiden vult de bucketlist zich. En als het boek uitkomt is één van de punten al gehaald. In de komenden maanden en jaren ga ik natuurlijk verslag doen van al die andere punten.

Ambitie in muziek

Het eerste ambitieuze punt is de wens om ooit voor een orkest te staan en film- of musicalmuziek te dirigeren. Zo’n muziekstuk waar je bij kunt wegdromen en dat je meeneemt. Kijken of het mogelijk is om met een zaal te bereiken wat sommige bekende Nederlanders bij de prachtige programma “Maestro” wisten te creëren. Een zaal raken met muziek en dat te doen door alleen gebaren en je houding te gebruiken. Je moet blijven dromen vind ik, en dit is er eentje van.

Ambitie in schrijven

Ik vind het enorm spannend nu mijn eerste boek uitkomt. Ik hoop dat ik ermee bereik wat ik wilde. Het eerste is al gelukt, ik wilde het schrijven. Nu kijken of men het ook wil lezen. We gaan het zien, soms moet je loslaten. En dat is nu zeker het geval.

Kinderboeken schrijven

Nog meer boeken ?

Maar ik heb de smaak te pakken en in mijn hoofd zitten honderden verhalen en tientallen ideeën voor meer boeken. Een daarvan is om nog eens een kinderboek te schrijven. Of een fantasie reeks met een wereld erachter. Waar ik dan ook weer een boek over kan schrijven.

Dat lijkt me behoorlijk moeilijk, maar de ambitie is er. En dus ga ik dat proberen. Hoe en wanneer, dat weet ik niet. Ik heb geen haast en ik moet daar nog wel wat voor leren. Maar dat is wat ik nu weer heb: – de tijd en dus ook om weer te leren.-. En als het niet lukt. Jammer, het proberen is wat het leven leuk maakt.