Een jaar verder


Het is nu bijna een jaar geleden sinds ik in het Een jaar verderErasmus Medisch Centrum mijn donorhart kreeg. Het gaat goed. Mijn lichaam heeft het hart geaccepteerd en ik gebruik al veel minder medicijnen. Het is bijzonder om te merken hoeveel ik al weer kan. Mijn lichaam is al op een niveau van toen ik veertig was. Het lijkt wel of ik steeds jonger wordt vond een goede vriend van me.

Boek-voorzijdeMijn boek is er gekomen en de eerste honderden exemplaren zijn verkocht. Ik ben dus ook begonnen met donoren aan de Hartstichting. Dat gaat in stapjes van een maand steeds op basis van wat ik heb verkocht. Omdat ik natuurlijk rekening moet houden met mogelijke bijdruk staat er ook nog opbrengst in de reserve. Die gaat later alsnog naar de actie toe. Er zijn al mooie reacties binnengekomen en dat is leuk om te lezen.

 

Een jaar op weg met mijn bucketlist

Het uitbrengen van een boek was een van de  punten op mijn bucketlist en dus ben ik daarmee ook op weg. Er staan er nog achttien op. Met een aantal ben ik bezig en ik ben pas een jaar onderweg. Ik heb geen haast,  veel energie en weer tijd genoeg.

Zwemmen: Nu ik bijna door de biopten van het eerste jaar heen ben kan het trainingstempo omhoog. Begin dit jaar zwom ik de 50 meter rugslag in 44 seconden. Op dit moment kan ik die afstand al onder de 40 seconden zwemmen. Ook de andere slagen beginnen te komen. Mijn armen en benen worden steeds sterker en ik heb nog ruim een jaar voor de boeg. Op weg naar Malaga in juli 2016.

De tour slagveld: Die staat voor begin september dit jaar op de planning. Een week met een camper een rondje maken langs Waterloog, Ieper, Duinkerken, de Somme, Verdun en de Ardennen rond Bastogne. Dat gaat indrukwekkend worden. Uiteraard goed voorbereiden zodat ik mijn zwager goed kan informeren en kan voorzien van bijzondere verhalen.

Gebarentaal leren: Elke week leer ik er een paar bij. Ik kan de taal nog niet spreken, maar ik ben begonnen.

Een bedrijf beginnen: De eerste stapjes zijn gemaakt en ik heb wat kleine opdrachten gemaakt. Het is nog wat zoeken naar een uniek product in de overvolle adviesmarkt. Maar langzaam en zeker vormt zich een beter beeld. Alleen al het zoeken en proberen is leuk.

De blog: Petersblog is “up and running”. Elke twee weken komt er een nieuwe blog over het nieuws. De ene is wat beter dan de andere. Maar ook hier geld dat elke poging meer kennis en ervaring oplevert. De eerste keer over de 1000 lezers is al gelukt.