Inspiratie door mijn boek


Het is leuk om te horen dat mijn boek gelezen wordt en de inspiratie geeft die ik beoogde. De eerste mooie reacties zijn binnen en staan op deze site. Nog leuker is het om van lezers te horen dat het leidt tot discussie. Over donorregistratie en vaak ook tot positieve aanmelding. Dat mijn boek via het ziekenhuis wordt gebruikt om lotgenoten op de wachtlijst informatie te geven maakt het gevoel van succes groter. Mogelijk wordt het boek binnenkort ook aan verpleegkundigen gegeven die zich met hartfalen bezig houden.

Inspiratie voor een 10-jarige

Uit de presentatie van Suze: “1 donor kan 8 levens redden”

Maar het meest bijzondere vind ik dat “Weg van mijn Hart” nu ook inspiratie geeft aan kinderen en jong volwassenen om er spreekbeurten en werkstukken over te maken. Zo vertelde een vriend dat zijn dochter van 10 voor haar klas een mooie spreekbeurt had gehouden. Ze had zelf alle informatie bijeen gezocht.

De inspiratie die ik voor ogen had

Een andere vriend vertelde dat zijn dochter op basis van mijn boek een betoog had geschreven voor het vak Nederlands. Ze heeft er een prachtig hoog cijfer voor gehaald en was er geweldig blij mee.

Een derde vriend heeft het boek aan zijn dochter, die medicijnen studeert, gegeven als achtergrond over hoe ik als patiënt mijn ziekte heb ondergaan. En om indruk te krijgen wat zij als arts in de toekomst kan betekenen.

En meerdere lezers hebben mijn boek aanbevolen aan vrienden en bekenden. Sommigen van hen hebben ook een chronische ziekte of partners die ziek zijn.

Weg van mijn Hart als inspiratie

Koop U hem ook?

Ik ben best trots op al deze berichten. Natuurlijk hoop ik nog steeds de actie bij de Hartstichting goed af te ronden en de 5.000 Euro donaties te halen (en misschien zelfs meer). De eerste donatie zijn gemaakt maar ik ben er nog niet. Aan de andere kant ben ik pas anderhalve maand op weg na de publicatie.

Maar ik heb het boek vooral geschreven om anderen inspiratie te geven om door te gaan. Om zich te laten registeren en om het verhaal van donatie door te vertellen. Geweldig om te zien dat dat nu al aan het lukken is.