Voortgang met mijn Bucketlist


Ik heb natuurlijk geen haast, maar ik ga u een berichtje geven over de voortgang van de punten op mijn bucketlist. De eerste twee punten zijn gereed en met zes ervan ben ik nu bezig. De ene gaat daarbij wat sneller met dan de anderen. Een drietal heb ik in voorbereiding maar daarvoor is vooral het zoeken van voldoende tijd belangrijk. En zoals gezegd ik heb natuurlijk geen haast, ik heb alleen maar weer heel veel energie.

In voorbereiding

De volgende punten heb ik in voorbereiding. Dat wil zeggen dat ik er vooral over aan het nadenken ben en probeer een soort van plan te maken.

8. Het bouwen van een maquette, het lastigste is natuurlijk de keuze waarvan. Ik kom veel leuke mogelijkheden tegen en ben ze aan het opschrijven.

13. Voor de studie filosofie heb ik de eerste gesprekken gevoerd, maar ik twijfel nog steeds of een andere studie niet leuker is. Militaire geschiedenis of toch een wiskundige studie. Of misschien wel iets psychologisch. Ook hier is het lastig om te kiezen.

18. Het lopen van het “Pieterpad” heb ik voorlopig voor 2018 gepland. Misschien in mei of anders in september. Het bestuderen van het pad en het kiezen van de etappes heb ik al in onderzoek.

Nog even wachten

De volgende vijf punten moeten nog even wachten; 1-Het Groene licht, het Noorderlicht zien met Carla. 2-De Gordel, de cruise naar Indonesie. 3-Drie sterren, het chique restaurant. 5-Vissen, op zee vanuit Den Helder.  En 6-Zes landen, de rugby wedstrijd van de grote landen. Wat die precies inhouden kunt u op mijn bucketlistpagina lezen

Conductor hands

Conductor hands

De moeilijkste

Deze  wensen komen alleen uit als ik hulp krijg van anderen. Ik blijf natuurlijk uitkijken naar mogelijkheden. Je weet maar nooit, soms heb je zomaar een kans of een beetje geluk.

8. Het dirigeren van een orkest is een kwestie van de kans krijgen. Wie weet toch ooit bij Maestro, ik zou het fantastisch vinden. Beetje afwachten op een kans.

14. Bijna was de TEDx speech volgend jaar al gelukt. Maar het gesprek leverde dit keer niks op. Ook hier is het dus een kwestie van geduld hebben. Die komt vast nog op mijn pad.

19. De Olympische spelen in Nederland in 2028. Het blijf voorlopig een verre droom. Maar wie weet durf Nederland uit zijn eigen gemopper weg te stappen en gaan we ervoor. Ik blijf hopen dat we het met zijn allen durven. Bijvoorbeeld als de meest eerlijke, meest open en meest groene en duurzame ooit. En natuurlijk ook nog winstgevend. Volgens mij kunnen we dat best.

Met deze boek ik voortgang:

4. Een wereldrecord zwemmen, dat komt stap voor stap dichterbij. Ik heb de eerste tijden gezwommen op de training, de 50 meters en die waren niet slecht. De 50 rug lukte in 40 seconden maar voor een wereldrecord moet er dan nog 5 seconden af. Ik heb ondertussen ook mijn oog laten vallen op de 100 meter rug. Dan is een tijd nodig van 1 minuut en 29 seconden. In december zwem ik de eerste wedstrijden. In januari hoor ik of ik naar de World Transplant Games in Malaga mag. Verder is gewoon trainen en voortgang boeken.

Voortgang maken met een kinderboek

Een kinderboek schrijven, het idee is er al

10. Het schrijven van een kinderboek is iets waar ik nu druk mee bezig ben. Zowel via het leren door een cursus schrijven, als door het uitwerken van het idee. En ik heb een heel leuk idee, tenminste dat vind ik zelf. Is natuurlijk de vraag of anderen dat ook vinden. Tijd en geduldig doorwerken is het devies.

11. Ik ben bezig met het bedenken van een mooi bordspel. Ik denk nu aan een spel voor vier spelers, met een prachtig bord en mooie speelstukken. Het is echt leuk om af en toe eens een dagje over na te denken.

15. De voortgang in het  leren van gebarentaal is even een beetje in het slop geraakt. Ik was ermee begonnen maar ik heb het een beetje laten sloffen. Kwestie van een vast moment in de week kiezen en volhouden.

16. Mijn bedrijfje is up en running en ik ontdek al gaandeweg wat ik leuk vind en wat minder. Het houdt me bezig en dat is best leuk. Ik ben in ieder geval nog niet failliet. Het eerste jaar is best goed gegaan.

17. Over on-line werken leer ik eigenlijk elke week meer. Het bloggen doe ik nog af en toe, maar het is zoeken naar een leuk en origineel format. Ook hier ga ik voorwaarts en leuker nog, leer ik.

En deze zijn gereed

Weg van mijn Hart is te koop7. De slagveldtoer heb ik gemaakt en een verslag daarvan vindt u op de website. Het was de moeite waard en ik zou er zomaar eens vaker heen kunnen gaan. Misschien wel als gids voor een tour, is misschien wel een ideetje voor mijn bedrijf (grinnik).

9. Het schrijven van een boek is gelukt. Deze website gaat erover en ik heb er ondertussen al enkele honderden van verkocht. Uiteraard kunt u ze nog steeds in de winkel kopen of gewoon hier online.