World Transplant Games 2017


Na anderhalf jaar trainen is het bijna zover; dan ga ik deelnemen aan de World Transplant Games. Vier individuele zwemnummers en twee estafettes in twee dagen. Vorig jaar januari stapte ik voor het eerst het zwembad weer in en zwom mijn eerste baan vrije slag. Eerst bij de revalidatie van Hartpatiënten stap voor stap kracht opbouwen. En vanaf augustus bij de wedstrijdzwemmers van ZMC Zeemacht. In november zwom ik de eerste testtijden op de 25 meter vrije slag en rugslag. In december de eerste wedstrijd in het ZMC Mastercircuit in Lelystad en dat ging goed. Dus ging het trainingstempo omhoog. Langer, zwaarder en strenger op de techniek. Op weg naar Malaga naar de Games

World Transplant Games

De World Transplant Games worden voor de 21 keer gehouden en trekken bijna 2000 deelnemers. Allemaal dragers van donororganen of ontvangers van beenmerg van een donor. Dus allemaal mensen met een tweede kans. Nederland vertrekt dit jaar met de grootste ploeg ooit; 72 atleten die zullen deelnemen aan de sporten in Malaga. Sinds kort worden deze Spelen gesteund door het Internationaal Olympisch Comité om de sport te promoten. En vooral om onze donoren te eren met het leveren van prestaties. De video kan het niet mooier zeggen, misschien alleen achteraf beelden.

Of het mij gaat lukken om medailles te halen? Misschien, ik ga het zeker proberen en zal het laten weten. Daarom het ik anderhalf jaar getraind en mezelf getest in wedstrijden. In maart zwom ik in Alkmaar de eerste wedstrijd in een 50 meterbad. Want in Malaga zwemmen we in een Olympisch 50 meter bad. In mei was daar mijn eerste wedstrijd op de 100 meter en de tijden kruipen in de goede richting. Dit zijn de zwemnummer die ik ga zwemmen; 50 meter en 100 meter rugslag, 50 meter vrije slag, 50 meter schoolslag en de 4 x 50 meter estafette vrije slag en wisselslag. Daar moet het op gaan gebeuren. Ik heb de wedstrijden de afgelopen maanden in mijn gedachten honderden keren gezwommen en in het zwembad nog vaker.

Mijn Verhaal Horen?

Wilt u mijn verhaal horen, ik geef er voordrachten over. Neem gerust contact op voor een afspraak: