Over het boek


Mijn boek “Weg van mijn Hart” is een combinatie van mijn levensverhaal als hartpatiënt en een gids vol tips voor als je iets vergelijkbaars meemaakt. Dat hoeft niet perse een transplantatie te zijn. Ook als je ‘gewoon’ hartpatiënt bent of een andere chronische ziekte heb zul je er wat in vinden.

Ik heb het boek geschreven in de eerste zes maanden dat ik weer uit het ziekenhuis was en ik druk bezig was met revalideren. Het schrijven heeft me geholpen bij het op een rij krijgen van wat er allemaal met mij en mijn gezin was gebeurd. Op een bepaald moment was ik er zelf onder de indruk van hoeveel dat wel niet was. Ik ben blij dat ik het op papier heb gekregen.

Op de achterkant van het boek:

Straks kunt u hier het boek bestellenHet moment waarop een arts “het is zover” tegen mij zei, betekende het einde van een zware weg dat een falend hart had veroorzaakt. Met nog een week te leven kreeg ik in het Erasmus Medisch Centrum een donorhart. Dankzij mijn onbekende donor kreeg ik een leven terug.

Veel mensen hebben met ons meegeleefd op die lange weg. Hun vragen en mijn wens om te vertellen leidden tot dit boek. Ik heb het geschreven als een ‘pilot’, een maritieme gids voor varen in onbekende wateren. In deze gids kun je mijn verhaal lezen. Ik denk dat je er hoop en moed uit kunt putten. Je kunt er ook de ervaringen in vinden die ik heb opgedaan.

Transplantaties zijn wondervolle activiteiten in de gezondheidszorg. Niet alleen omdat ze zo zeldzaam zijn maar ook door de grote inzet en de wetenschappelijke kennis die ervoor nodig is. Maar de zoektocht naar oplossingen voor falende organen is nog niet ten einde. Door de aankoop van dit boek steun je financieel organisaties die dat onderzoek mogelijk maken.

Wat vind je in het boek?

Het boek is verdeeld in zes hoofdstukken van elke vijf a zes deelhoofdstukken. De hoofdstukken gaan langs de lijn van mijn leven. Van een gezond mens naar iemand met een chronische ziekte. En dan langzaam naar beneden en op de wachtlijst komen. Totdat een arts tegen je zegt: “Het is zover” en je die bijzonder operatie krijgt en begint met revalideren. En dan mag je langzaam naar buiten en begint het ‘gewone’ leven weer en dat is toch niet zo gewoon. En daarna mag je verder. In het boek vind je een aantal foto’s die langs deze weg zijn genomen, waaronder twee röntgenfoto’s van mijn oude hart en mijn nieuwe. Daarop kun je het verschil tussen de twee goed zien.