Uw reactie op mijn boek


Als u een reactie geeft dan neem ik ze, met uw toestemming graag op. Het zijn er dertig in het eerste half jaar en deze reacties vind u hieronder. De nieuwste staan bovenaan:

De laatste reacties

Ook op vakantie gelezen

KLIK voor dit boek.

15 september 2017, een toehoorder: Heb je boek gekocht na jouw indrukwekkende lezing. Ik ben erdoorheen gevlogen, je kunt net zo makkelijk schrijven als dat je praat. Dankzij jouw verhaal begrijp ik nu meer van transplantaties. Dank je wel. Ik was nog geen donor, nog nooit aan toegekomen eigenlijk. Ik heb me daarom net geregistreerd.

25 juli 2017, een naaste bekende: Beste Peter, Net in de vakantie je indrukwekkende boek gelezen. Fantastisch geschreven en een mooi inzicht in hoe zo’n heel proces loopt. Via onze kinderen de afgelopen paar jaar aan de zijlijn je levenskracht meegemaakt en je donor heeft dit kunnen versterken. Voor mij reden me ook als donor te registreren. Dankjewel en alle goeds voor jou en familie!

Eerste half jaar van 2017

9 april 2017, een goede vriend: Ik ben halverwege je boek. Het is prachtig, interessant en aangrijpend door elkaar en afwisselend. Bijzonder. Als ik lees, lees ik mezelf als het ware voor. Dan hoor ik je vertellen, de verteller, net als bij de boeken van Kees van Kooten. Ik hoor hem, jullie als ik het boek lees. Grote complimenten en respect voor jou en je dierbaren!

19 januari 2017, een hartpatiënte: Hoi, heb je boek vanavond in 1 ruk uitgelezen. Ik hoor het je mij vertellen op dezelfde manier als dat wij elkaar gesproken hebben: nuchter, positief en met een beetje humor! Goede mentaliteit, wat mij ook goed past en daardoor, op sommige momenten wat meer dan anders, pijnlijk herkenbaar was…………Het is een mooie praktische gids geworden. Bij sommige stukken deed het mij herinneren aan mijn tijd vlak voor de OK. En had ik deze gids graag als leidraad willen hebben.

04 januari 2017, een lotgenoot: Peter,wat een goed boek. Ik sta nu op een wachtlijst en mijn man en ik hadden heel veel vragen. Door jouw boek zijn er veel beantwoord. En wij vinden hoop in jouw verhaal, dank je wel.

Uit het vierde kwartaal van 2016

25 november 2016, een facebookvriendin: Hallo Peter ben bij een vriendin en die heeft jouw boek want haar man wacht ook op een donorhart. Jouw boek slaat aan bij veel mensen.

12 november, een nieuwe lezer: Beste Peter, een vriendin vertelde mij over jouw boek. Zij vond het heel bijzonder en erg leerzaam. Ik heb het boek nu bestelt en zal je laten weten wat ik ervan vind.

10 oktober, een verre lezer: Ik kreeg jou boek van een vriend. Wat mooi geschreven en herkenbaar. Complimenten

23 september, een reiziger: Ik heb het inderdaad op reis gelezen. Goed boek, prettig geschreven Peter. Complimenten. Ik kijk uit naar je volgende boek.

19 september, een lotgenoot: Beste Peter, sinds afgelopen donderdag sta ik op de wachtlijst. Een onzekere periode breekt aan. Geboren met een hartafwijking ben ik al jaren beperkt. Ik heb veel informatie en je boek gekregen van het team van de hartfalenpoli in het Erasmus MC. Ik heb het de afgelopen dagen gelezen. Hoewel het hele traject mij is uitgelegd door mijn cardioloog, vond ik het ontzettend fijn alles in jouw boek te lezen. Ik vind je boek confronterend, maar zeker ook bemoedigend en hoopvol. Dank je wel hiervoor!

Eerdere reacties

1 september, een bekende: Peter, de kracht die jullie al die jaren samen hebben moeten opbrengen is onmetelijk! Ik heb diepe bewondering voor jullie! Nadat je het boek bij mij kwam brengen heb ik het kunnen lezen tot het hoofdstuk van de operatietafel. Het boek bleef in het zicht liggen maar het was even te heftig voor mij. Vandaag heb ik het laatste gedeelte kunnen lezen. Ik bewonder jou en jullie kracht, hoop, geloof en liefde!!! Ik wens jullie al het geluk van de wereld ( want dat heb je als mens nodig) en dat jullie in liefde heel veel jaren samen zullen krijgen!

31 augustus, een lotgenoot: Peter, een aangrijpend relaas. Nu 9 maanden op de wachtlijst vertelde ik in het Erasmus MC dat ik nu toch wel nerveus begon te worden bij ieder telefoontje, waarop men mij uw boek overhandigde. Ik heb het in 5 avonden uitgelezen en zal het nog wel een keer lezen. Respectvol, gevoelig en emotionele momenten, ik herken ze! Dank voor dit werk.

24 augustus, een lezer: Ik heb met veel interesse je boek gelezen; prima geschreven, duidelijk en zonder poespas en op momenten zelfs ontroerend. Bewonderenswaardig hoe je al die jaren met je ziekte bent omgegaan, en knap om optimistisch te blijven. Op een gegeven moment is hoop het enige dat er nog toe doet. De combinatie van je eigen verhaal, geïllustreerd met feiten over hartfalen en tips/adviezen over hoe om te gaan met een chronische ziekte spreekt me zeer aan.

 

Nog eerdere reacties

18 augustus, leraar: Voor mij is het bijzondere van jouw boek dat het over iemand gaat, die ik ken. Ik heb je boek met veel interesse gelezen. Natuurlijk is er het succesverhaal van de transplantatie, maar je boek geeft ook een in kijkje achter de schermen. Vaak wordt dat onderbelicht. Behalve de weetjes geef je informatie over gevoelens van jezelf en je gezin, de financiële gevolgen en tips om gezond te leven. Ik zal je boek aanraden. 

09 augustus, buurman: Door dit boek heb ik een betere indruk gekregen wat voor een impact dit voor jou en je gezin heeft gehad. Ondanks we zo dicht bij elkaar wonen, wisten wij hier waarschijnlijk de helft maar van. Jouw boek heeft dit behoorlijk goed verduidelijkt. Het boek las lekker en was erg leerzaam om te lezen. Je bent dus behalve een goede buurman ook een goede schrijver.

03 augustus, nog een lezer: Op mijn vakantie adres inmiddels in jouw boek gedoken en eh … respect! Indrukwekkend hoe je de opbouw hebt ingericht en hoe vloeiend je schrijft. Doe ik je niet na!

03 augustus, een lezer: Bijzonder verhaal en zeer prettig geschreven om te lezen. Maakt de inhoud niet minder heftig overigens, maar dat weet je vast al. Wat ik mooi vond zijn de overpeinzingen over het leven, hoe je er in zit, met jezelf en je omgeving zoektocht en krijgstocht doormaakt. Ook bijzonder te zien hoe je met geloof, ziel en tunnel omgaat. Respectvol en toch ook duidelijk hoe het voor jou is.

Ik hoop op uw reactie ?

Wilt u mijn boek ook lezen? KLIK HIER

02 augustus, een vriendin: Wat een indrukwekkend mooi en goed boek. Dank je wel voor het beschrijven van de reis van jouw familie. Ik heb veel bewondering voor hou jullie dat als gezin elkaar hebben gesteund met onvoorwaardelijke liefde. 

Oudere reacties

28 juli, een vakantielezer: Hoi Peter, je boek in één adem uitgelezen met een traan en een lach.. Ben erg onder de indruk van je boek en ben er zeker van dat het mij nieuwe inzichten heeft gegeven. Het motiveert mij om mijn dingen te doen. Dank je wel!

27 juli, een lezeres: Hoi Peter,heb je boek inmiddels in alle rust gelezen. Wat heb je dat goed gedaan! Ik weet zeker dat veel mensen baat zullen hebben bij het lezen van jouw ervaringen.

19 juli, lezeres via Facebook: In één ruk uitgelezen! Wat een prachtig, bijzonder boek. Peter, heel veel dank voor het optekenen van jouw verhaal en voor de belangrijke levenslessen en adviezen, die je ons op een fijne, prettig leesbare manier meegeeft. HARTverwarmend!

17 juli, mediator: Vandaag onderweg je boek uitgelezen. Indrukwekkend, mooi en zuiver verteld. Nog een keer onder de indruk. Man, wat heb jij het zwaar gehad en wat is dit een bevrijding en fantastische ontknoping. En wat heb jij een nieuwe energie. 

5 juli, revalidatiebegeleidster: Ik heb je boek in een avond uitgelezen. Ik vond het indrukwekkend. Ik was zelf het meest nieuwsgierig naar het verhaal hoe jullie er mee om zijn gegaan, waar loop je tegen aan. Hoe hou je je staande. Wat gaat er goed, wat kan er beter. Ik hoopte er zelf de nodige informatie uit te halen die ik zelf helpend in de praktijk kan gebruiken, en dat heb ik ook gevonden. Zoals je al zei, het is geschreven zoals je zelf bent. Ik kan het niet precies verwoorden maar ik meende toch ook wel een bepaalde manier van denken en doen te herkennen zoals de Peter als coach/trainer op de atletiekbaan.

Nog oudere reacties

23 juni, trainster: Peter heeft een prachtig boek geschreven. (als een advies aan een collega)

20 juni, lezeres: Wat mij het eerste aansprak van dit boek was de mooie omslag, wat een mooie veelzeggende foto is hier voor uitgekozen. Ik had het boek mee op vakantie. Ik vind t een veelzijdig en verrassend boek, heel veel onderwerpen komen aan bod en lieten mij ook dieper en soms anders denken. Het verhaal blijft ook bij me als ik t niet lees, dus t raakt me zeker! Bedankt Peter dat je dit hebt willen en kunnen delen…

13 juni, hartpatiënt: Heel herkenbaar en mooi beschreven. Knap hoe je de emotie hebt kunnen beschrijven die ik ook voelde maar niet zo makkelijk kan uitspreken.

8 juni, twitteraar: Net mooi boek van @zeeman63 (red: dat ben ik) uit. Absolute leestip! Het is echt een prettig boek om te lezen. En tegelijkertijd een indrukwekkend verhaal.

5 juni, directeur: Peter, ik heb vandaag tijdens een lange vlucht jouw indrukwekkende boek gelezen. Een absolute aanrader!!! En een uiterst lezenswaardige ‘pilot’ die ik eenieder kan aanraden. Ik ben ervan overtuigd dat het alle lezers steun, troost of hoop zal geven in verschillende privé-situaties.

De allereerste reacties

30 mei, collega: Beste Peter, Wat een ongelooflijk verhaal beschrijf jij in jouw boek.

30 mei, voormalig arts: De medisch onderdelen zijn goed en eenvoudig beschreven, het klopt allemaal. Goed uitgezocht en uitgelegd, knap werk.

28 mei, fysiotherapeute: In je boek komt mooi naar voren hoe je het hele proces als mens beleefd hebt. Heel waardevol om te lezen vond ik het hoofdstuk “leven met mijn ziekte”. Je tips zijn herkenbaar en geef ik zelf regelmatig aan anderen, maar het doen, dat is de kunst. Je beschrijft de weg naar acceptatie van je ziekte als ervaringsdeskundige duizend keer beter dan ik als professional zou kunnen doen. Ik wil je daarom ook bedanken voor dit boek. Je hebt mij (als fysiotherapeut) meer inzicht hierin gegeven. Ik zal je blijven volgen, ben natuurlijk vooral benieuwd naar je sportprestaties, succes!! 

27 mei, collega: “Peter, wat heb je een prachtig boek geschreven, met recht hartverwarmend! Echt, was er bij sommige passages stil van, prachtige reflecties, kundig commentaar en liefdevolle overpeinzingen. Zeer bedankt! Heel veel sterkte voor jou en de jouwen bij herstel.”

20 mei, vriendin: “Hallo Peter, gister je boek gekregen en net uitgelezen, in één adem dus. Wat is het goed geworden en weer beleefde ik een groot deel van het afgelegde traject mee. Het ontroert me weer! Mijn wens is dat veel mensen dit gaan lezen en dat ze er hoop uit putten. Want je schrijft terecht dat hoop je op de been houdt en dat is van toepassing op veel gebeurtenissen in het leven.”

 

Boek-voorzijde

Geef ook een reactie als u mijn boek gelezen heeft

Wilt u een reactie op mijn boek geven, dat kan via deze pagina. De mooiste, meest relevante of juist ontroerende reacties laat ik op deze pagina zien. Laat het mij weten als mijn gids u heeft geholpen of als u een reactie hebt gekregen van iemand aan wie u dit boek heeft gegeven.

Misschien kunt u vertellen waar u het boek gelezen heeft en of u er met anderen over heeft gesproken. Of waar u het boek las en wat u toen dacht. Heeft u het boek gekregen van een naaste? Of las u het in een bibliotheek?

Klik op de foto en bestel het boek met gratis verzending via code hrt489day